ویرایش کتاب

۱-۱-نسخه‌پردازی: نسخه‌پردازی یا همان ویرایش صوری مرحله‌ای است که شخص ویراستار موظف است اثری براساس ملاک‌ها و معیارهای شیوه‌نامۀ انتشارات تصحیح و تنظیم کند. ویرایش صوری حجم زیادی از فعالیت‌های ویرایشی را دربرمی‌گیرد؛ مثلا مبحث درست‌نویسی، شیوۀ املای خط فازسی، نشانه‌گذاری، تنیم ارجاعات . کتاب‌نامه.

۱-۲- ویرایش محتوایی: در این مرحله ویراستار علاوه بر اعمال فعالیت‌های نسخه‌پردازی، به بررسی، نقد واصلاح متن از نظر«محتوا» می‌پردازد، به عبارت دیگر، ویرایش به مرحله اصلاح«جمله» وارد می‌شود.ویراستار در این مرحله با دانش متن آشنا باشد و بتواند برای تسهیل فهم پیام، متن را تغییر دهد و یا حتی بازنویسی کند.

۱-۳-ویرایش علمی: ویرایش علمی، معمولا در حوزه علوم خاص از جمله رشته‌های علوم انسانی، علوم پایه، رشته‌های فنی، پزشکی و … است و ویراستار هر حوزه، با اصطلاحات خاص این علوم باید آشنا باشد و در این صورت خطاهای پدیدآورندۀ اثر در کاربرد غیر صحیح اصطلاحات علمی، ویراستار به تصحیح آن‌ها بپردازد. ویراستار علمی، مسئولیتی در درست بودن و نادرست بودن مطالب علمی اثر ندارد.

۱-۴- ویرایش تخصصی: پس از مراحل چهارگانۀ که برشمردیم، یعنی پس از اعمال یرایش صوری و محتوایی اثر، ناشر آن را برای ارزیابی و تعیین میزان درستی از نظر مطابقت با حقایق علمی، به فرد یا افراد متخصصو صاحب نظر می‌دهد. معمولا ارزیاب علمی و تخصصی هیچ‌گونه وظیفه‌ای در نسخه‌پردازی و ویرایش متن ندارد، بلکه مسئول تایید، رد یا پیشنهاد اصلاحاتی در متن از نظر موضوع تخصصی اثر است.

برای خواندن مطالب بیشتر در مورد ویرایش کتاب کلیک کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد