یک دستگاه بسته بندی مواد غذایی باید خصوصیاتی مثل توان تولیدی بالا، رعایت استاندارد و اصول بهداشتی و ابعاد و ظرفیت متناسب با نیاز حجم تولیدی داشته باشد. این دستگاه ها شامل دو دسته صنعتی و خانگی می باشد که تفاوت هایی با هم دارند.
انواع دستگاه صنعتی بسته بندی مواد غذایی شامل:
دستگاه های پر کن مایعات و مواد غلیظ
دستگاه بسته بندی پودری
دستگاه کیسه پر کن
دستگاه بسته بندی حجمی
دستگاه بسته بندی توزین دار
به طور کلی جنس ماده ای که باید بسته بندی شود در نوع بسته بندی تاثیر میگذارد.
دستگاه بسته بندی مواد غذایی مناسب برای مواد مختلف
مواد خشک مثل چای، قند، حبوبات، آجیل و خشکبار در بسته های کارتونی یا سلفونی توزیع میشوند زیرا ماندگاری بالایی دارند.
در بسته بندی مواد غذایی مثل گوشت، مرغ، سبزیجات و صیفی جات و … معمولا درون ظروف مخصوص انجام میشود و برای بالا بردن ماندگاری و حفظ کیفیت این مواد غذایی گازت ازت تزریق میشود.
این گونه مواد را باید در جاهای سرد نگهداری کرد. در هنگام بسته بندی این مواد با وکیوم کردن بسته و تزریق گاز ازت کیفیت مواد غذایی بیشتر حفظ میشود زیرا میکروب ها و باکتری های بیماری زا در شرایط عدم وجود اکسیژن رشد نخواهند کرد و وکیوم کردن همه ی اکسیژن موجود در بسته را تخلیه میکند.
روش های بسته بندی های دیگری نیز که شامل پت های فلزی پلاستیکی، کاغذی، گونی ها و کیسه های پلاستیکی وجود دارد که با مشخص شدن نوع ماده غذایی از آن ها استفاده میشود.
برای بسته بندی محصولات فرآوری شده مثل کنسرو، کمپوت و تن ماهی از بسته بندی های کنسروی استفاده میشود.
مایعات نیز در شیشه ها، بطری و کیسه های نایلونی ضخیم بسته بندی میشوند.