دستگاه بسته بندی گوشت دو نوع هستند یک نوع دارای سیستم تزریق گاز نیتروژن هستند و نوع دیگر فاقد این سیستم هستند. حال عملکرد این دستگاه با سیستم تزریق گاز را بررسی میکنیم: این دستگاه با تخلیه ی تمام هوای درون بسته، شرایط بقا و تکثیر میکرو ارگانیسم ها را از بین میبرد و حجم بسته را نیز کاهش میدهد که باعث جابجایی آسانتر بسته ها و بالا رفتن کیفیت و ماندگاری گوشت میشود.
عملکرد دستگاه به همینجا ختم نمی شود؛ بعد از تخلیه ی اکسیژن حالا نوبت به تزریق نیتروژن میرسد که باعث نابودی تمام میکرو ارگانیسم های غیر هوازی میشود. با این روش هیچ ماده ی خارجی با گوشت ها تماس پیدا نمی کند و گوشت ها تا زمان مصرف تازه و سالم می مانند.
قبل از فراوری محصولات، آن ها را در انبار های مخصوص و در دمای صفر درجه سانتی گراد نگهداری میکنند و برای فرآوری محصولات گوشتی آن ها را به دو دسته بدون استخوان و با استخوان تقسیم میکنند و درون ظروف یک بار مصرف چیده میشوند و برای بسته بندی به همراه سلفون وارد دستگاه میشوند.
پس از وکیوم و بسته بندی وارد دستگاه سرد کن میشوند. اگر قرار باشد گوشت ها گرم به بازار عرضه شوند در دمای 10 درجه سانتی گراد آن ها را نگهداری میکنند اما اگر بخواهیم به صورت منجمد آن ها را به فروش برسانیم به سردخانه منتقل میشوند.
این دستگاه به صورت تمام اتوماتیک فرآیند بسته بندی را انجام میدهد و از تکنولوژی های روز دنیا بهره مند است. این دستگاه ها به صورت کاملا بهداشتی و استاندارد عملیات بسته بندی را مدیریت میکنند.
این دستگاه مانند سایر دستگاه ها در ظرفیت ها و ابعاد متفاوتی تولید و عرضه میشوند و مهم است که این دستگاه ها دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشند. اگر دستگاه های از پیش ساخته نمیتوانند جوابگوی شما باشند میتوان این دستگاه بر اساس نیاز و حجم تولیدی کارخانه نیز سفارش داد.
روی دستگاه صفحه ای متحرک وجود دارد که سینی های متعددی روی ان قرار داده شده و با قرار گرفتن ظروف یکبار مصرف حاوی گوشت ها، به سمت نازل حرکت میکند و برای بسته بندی اماده میشوند. با حرکت دورانی این دستگاه ها نایلون قرار گرفته در بالای آن به دور بسته ها پیچیده میشود و وارد دستگاه وکیوم میشوند تا هوای درون آن ها به طور کامل خارج شود.
به زبان ساده تر وظیفه ی آب بندی، هوا گیری و بسته بندی محصولات را دارند و با تزریق نیتروژن ماندگاری گوشت ها بالا می برند.