فیلتر هپا

فیلتر هپا چیست؟

یکی از بزرگترین مشکلات زندگی در شهرهای بزرگ  صنعتی، حجم بسیار بالای ذرات معلق در هوا می باشد که اندازه آنها 2.5 میکرون بوده و در کمترین زمان وارد خون میشوند. به همین دلیل استفاده از فیلترهای هوا اهمیت زیادی داشته و تنوع در آنها نیز بالا می باشد. فیلتر هپا (High Efficiency Particulate Air) یکی از قدرتمندترین انواع فیلتر هوا می باشد که دارای کارایی بالایی بوده و قادرند ذرات تا 2.5 میکرون را به خود جذب نموده و مانع از ورود آنها به محیط شوند.

این گروه از فیلترهای هوا در زمان جنگ جهانی دوم و به منظور جذب ذرات اتمی معلق در هوا و ممانعت از ورود آنها به سیستم تنفسی انسان ها طراحی شد و به مرور در ساختار آنها تغییراتی شکل گرفت. اصلی ترین ویژگی فیلتر هپا (HEPA) ساختار درهم تنیده آنها می باشد که از الیافی همچون فایبرگلاس، پنبه، پوشال و حصیر تشکیل شده اند. مهم ترین دلیل نیز برای قدرت بالای جذب این فیلترها، ساختار درهم تنیده آنها می باشد و با توجه به میزان فشردگی و جنس الیاف، قدرت جذب آنها نیز متغیر است.

ساختار و عملکرد فیلتر هپا

همان طور که اشاره شد، ساختار این گروه از فیلترهای هوا، الیاف های درهم تنیده ای می باشند و به دلیل پیچیدگی هایی که در آنها وجود دارد، ذرات معلق و آلودگی ها براحتی در آنها اصطلاحا گیر خواهند افتاد. نکته بسیار مهمی که درباره این فیلترها وجود دارد این است که تنها قادرند مانع از ورود ذرات و گرد و غبار و آلودگی ها شوند و برخلاف فیلترهای کربنی تاثیری بر بو نخواهند داشت.

در حالت کلی عملکرد فیلتر هپا را می توان به سه بخش تقسیم نمود که عبارتند از مسدود سازی، گیر افتادن و انتشار و پراکندگی. به طوریکه ذرات کمتر از 100 نانومتر امکان عبور از فیلتر را پیدا نمی کنند و مسدود میشوند.

ذرات با اندازه بزرگتر از یک میکرون در لا به لای الیاف گیر افتاده و جریان هوا تمیز امکان عبور پیدا میکندبرای جلوگیری از ورود ذرات کمتر از 0.1 میکرون، این ذرات در مسیرهای نامنظم جا به جا میشوند و در نهایت این حرکتها باعث میشود تا احتمال گیر افتادن و عدم عبور آنها از الیاف های در هم تنیده افزایش پیدا کند.  

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد